Demaneu cita prèvia per venir a la Biblioteca

La Biblioteca està oberta a partir del dia 28 de maig. Si heu de venir a buscar llibres, discos, pel·lícules o revistes ens heu de demanar cita prèvia. Com ho podeu fer?

En qualsevol cas haureu de donar-nos les vostres dades, quins documents voleu en préstec, i quan voleu venir. El personal de la Biblioteca us preparà el que necessiteu i només haureu de venir a recollir-ho. 

Truqueu-nos i us ajudarem a triar què podeu emportar-vos, continuarem recomanant novel·les i tota mena de llibres com ho fem presencialment. 

Més detalls

Reobertura de la Biblioteca després del Covid-19

Estem molt contents i contentes d’anunciar-vos que el proper dia 28 de maig obrirem novament les portes. Només es podrà accedir a la Biblioteca amb cita prèvia i per venir a fer préstec de documents.

Farà falta que ens doneu aquestes dades:

Nom i Cognoms de l’usuari.

DNI de l’usuari.

Número de carnet de l’usuari.

Número de telèfon de contacte.

Autor i títol del/s document/s. (Si ho necessiteu, el personal bibliotecari farà les recomanacions i prescripcions pertinents).

En el cas de menors d’edat, els tutors legals podran fer reserves de documents amb el carnet dels menors per a documents infantils.

 Us recordem que per facilitar aquest procés s’allargarà de nou el termini de retorn de documents en préstec fins el 31 de juliol i també  la recollida de reserves pendents. Tingueu en compte que tots els llibres amb reserva hauran de passar prèviament una quarentena de 14 dies abans no es puguin tornar a prestar.

L’horari d’atenció de la Biblioteca serà: Matí: divendres, de 10 a 13h. Tarda: de dilluns a divendres, de 16.30 a 20 h

De moment no es podrà fer consulta de documents a la sala ni es podran utilitzar els ordinadors. Les activitats han quedat anul·lades.

Fins ben aviat!

Correu electrònic: [email protected]

Tel. 938511486

Més detallsSense Comentaris

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA continua oferint activitats i difonent cultura de forma virtual

Des del 12 de març la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha tancat les seves portes al públic com a mesura preventiva per al contagi de la COVID-19. El personal, des de casa, ha continuat buscant recursos digitals i difonent part de les seves respectives feines d’investigació i documentació.

La Biblioteca Municipal ha decidit llançar propostes culturals a les tres xarxes socials alhora: Twitter, Instagram i Facebook, amb aquests hashtags: #ManlleuCultura #LaBibliotecadesdeCasa #joemquedoacasa #jollegeixoacasa

  • Veus de Manlleu #VeusdeManlleu : la Biblioteca s’ha posat en contacte amb una quarantena d’escriptors i escriptores de literatura de Manlleu i els ha demanat de gravar un vídeo o que els enviïn una foto amb un text seu. Cada dia i per ordre d’arribada dels vídeos la Biblioteca en penja un, amb l’objectiu de donar a conèixer la vitalitat literària dels nostres escriptors locals. 
  • Curiositats manlleuenques: cada dia es creen petites càpsules amb informació històrica que descobreixen curiositats sobre Manlleu. Aquestes informacions s’acompanyen d’imatges del fons bibliogràfic de la Biblioteca.
  • Recomanacions de recursos web i aplicacions sobre art, lectura, cuina, dansa, ciència, especials per a infants, etc. 
  • Commemoracions relacionades amb la literatura i la cultura.
  • Informacions de servei sobre el préstec de llibres electrònics i altres aspectes relacionats amb els recursos que ofereix el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
  • Fil de contes: a partir del dia 8 d’abril començarà una activitat nova a Instagram dirigida sobretot als infants i que comptarà amb la participació de la narradora Mon Mas i l’il•lustrador manlleuenc Pol Robles. Es plantejarà un inici d’història i tothom que ho vulgui podrà enviar possibles arguments a través de missatges d’Instagram o per correu electrònic. Cada setmana s’enfilarà un tros d’història que acabarà 2 setmanes després. Serà una nova manera de viure la narrativa oral, creada amb la col•laboració del públic, i tot plegat molt pensat per funcionar en entorns virtuals. Una nova manera de fer l’hora del conte, ben interactiva.

A banda de totes aquestes accions, també s’ha pensat en col·lectius com els usuaris de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu: voluntàries i personal de la Biblioteca han gravat un vídeo fent una lectura adaptada a la lectura fàcil de les Llegendes de Manlleu de Domènec Torrent i Garriga,  per passar-lo per circuit intern de televisió, amb l’objectiu de continuar mantenint una certa activitat i continuar el taller de lectura que ja fa la Biblioteca habitualment.

El personal continua treballant en la catalogació i gestió de la documentació a través del catàleg, una feina que habitualment no es pot fer amb tanta intensitat. 

Més detallsSense Comentaris

Més documentació manlleuenca en format digital al “Trencadís”

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, gràcies al dipòsit digital “Trencadís” de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, segueix ampliant els seus continguts en hemeroteca local accessible per Internet.

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA amplia els seus continguts en hemeroteca local accessible per Internet amb la incorporació, consultable des de fa pocs dies, dels exemplars de Lletres amicals i de la revista El Record.

Lletres amicals és una publicació de 22 volums, mecanografiada, que va aparèixer del 1954 al 1967. El grup d’autors eren Antoni Contijoch Capdevila, Joan Castell Masallera, Josep Prat Roca, Francesc d’A. Pujol Escalé, Esteve Gaja Molist i Josep Maria Gasol Almendros, amb la col·laboració esporàdica d’altres com Joan Puntí i Collell i Llorenç Costa Canudas. Cada volum conté diversos treballs fets pels membres del grup que es dedicaven originalment a un dels integrants el dia del seu sant. Es tracta de treballs de temàtica variada: arqueologia, història, pagesia, economia, literatura, folklore, etc. Tot relacionat amb Manlleu. Cada autor mecanografiava amb còpia, mitjançant paper carbó de 6 exemplars, el mateix treball i l’obsequiava a la resta de membres. Després s’enquadernaven en un volum. És, en definitiva, una documentació de poques reproduccions i que la seva digitalització permet conservar-la a més de difondre-la.

El Record era la publicació editada per la Confraria de Puríssima Sang, organitzadora dels actes religiosos de Setmana Santa i, especialment, de la processó del Sant Enterrament. El primer número va sortir l’any 1917, quan es va reestructurar aquesta entitat, i el darrer, el número 47, és de 1972; només a la dècada de 1920 i en el període de la Guerra Civil es va interrompre la seva edició. Es trobava a les llibreries el Divendres de Dolors (divendres anterior a Diumenge de Rams). Bàsicament proporcionava el programa d’activitats del període pietós però amb els anys es va anar dotant d’articles de fons, sobre reflexions i altres discursos propis de la devoció popular així com apunts de tipus etnogràfic del Manlleu d’aquells anys.

Actualment ja es poden consultar al “Trencadís” les capçaleres digitalitzades el 2004: El Ter (1898-1901), Ideal Manlleuense  (1916), Manlleu (1928-1938) El Ter: quinzenal d’esquerres (1934-1936), Manlleu: boletín de la Delegación Local de Prensa y Propaganda (1940-1956) i Enlace (1953-1954). Posteriorment, s’incorporaven al repositori tres publicacions més Comarca (1956-1967), Comarca Sindical de Manlleu (1967-1972) i Manlleu (1972-1977), editades per la Delegació Sindical Comarcal (sindicat vertical) amb seu a Manlleu per a Osona nord. Recentment, també s’hi van afegir els números del Manlleu-publicació (1977-1996).

El repositori, a més, té un cercador intern que permet fer cerques per paraules a tots els exemplars que té digitalitzats i que comprèn gairebé tota la demarcació de Barcelona. 

Accés a les publicacions de Manlleu:

https://trencadis.diba.cat/Trencadis/search?ct=trencadis&cat=15.11

Més detallsSense Comentaris

Amb el suport de