La Biblioteca obre un espai per a estudiar

La Biblioteca ha anat adaptant aquests dies el seu espai a les normatives i restriccions que s’han decretat a causa de la COVID-19. Com que encara no és permès d’accedir al fons documental hem posat la Biblioteca cap per avall per poder oferir un servei d’estudi especialment pensat per a l’alumnat que ha de preparar exàmens de final d’etapa o de carrera. 

Per a utilitzar el servei s’ha de demanar cita prèvia trucant a la Biblioteca o enviant un correu electrònic. S’han hagut de mantenir les distàncies de seguretat i les mesures higièniques obligatòries. 

Teniu tota la informació en la imatge adjunta.

Més detallsSense Comentaris

Demaneu cita prèvia per venir a la Biblioteca

La Biblioteca està oberta a partir del dia 28 de maig. Si heu de venir a buscar llibres, discos, pel·lícules o revistes ens heu de demanar cita prèvia. Com ho podeu fer?

En qualsevol cas haureu de donar-nos les vostres dades, quins documents voleu en préstec, i quan voleu venir. El personal de la Biblioteca us preparà el que necessiteu i només haureu de venir a recollir-ho. 

Truqueu-nos i us ajudarem a triar què podeu emportar-vos, continuarem recomanant novel·les i tota mena de llibres com ho fem presencialment. 

A partir del dia 2 de juny reobrim també el servei d’Internet: és necessari demanar cita prèvia pel mateix telèfon i correu de la visita presencial. En el cas de la reserva d’ordinadors a través d’Internet es pot fer a través d’aquest enllaç.

Més detalls

Reobertura de la Biblioteca després del Covid-19

Estem molt contents i contentes d’anunciar-vos que el proper dia 28 de maig obrirem novament les portes. Només es podrà accedir a la Biblioteca amb cita prèvia i per venir a fer préstec de documents.

Farà falta que ens doneu aquestes dades:

Nom i Cognoms de l’usuari.

DNI de l’usuari.

Número de carnet de l’usuari.

Número de telèfon de contacte.

Autor i títol del/s document/s. (Si ho necessiteu, el personal bibliotecari farà les recomanacions i prescripcions pertinents).

En el cas de menors d’edat, els tutors legals podran fer reserves de documents amb el carnet dels menors per a documents infantils.

 Us recordem que per facilitar aquest procés s’allargarà de nou el termini de retorn de documents en préstec fins el 31 de juliol i també  la recollida de reserves pendents. Tingueu en compte que tots els llibres amb reserva hauran de passar prèviament una quarentena de 14 dies abans no es puguin tornar a prestar.

L’horari d’atenció de la Biblioteca serà: Matí: divendres, de 10 a 13h. Tarda: de dilluns a divendres, de 16.30 a 20 h

De moment no es podrà fer consulta de documents a la sala ni es podran utilitzar els ordinadors. Les activitats han quedat anul·lades.

Fins ben aviat!

Correu electrònic: [email protected]

Tel. 938511486

Més detallsSense Comentaris

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA continua oferint activitats i difonent cultura de forma virtual

Des del 12 de març la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha tancat les seves portes al públic com a mesura preventiva per al contagi de la COVID-19. El personal, des de casa, ha continuat buscant recursos digitals i difonent part de les seves respectives feines d’investigació i documentació.

La Biblioteca Municipal ha decidit llançar propostes culturals a les tres xarxes socials alhora: Twitter, Instagram i Facebook, amb aquests hashtags: #ManlleuCultura #LaBibliotecadesdeCasa #joemquedoacasa #jollegeixoacasa

  • Veus de Manlleu #VeusdeManlleu : la Biblioteca s’ha posat en contacte amb una quarantena d’escriptors i escriptores de literatura de Manlleu i els ha demanat de gravar un vídeo o que els enviïn una foto amb un text seu. Cada dia i per ordre d’arribada dels vídeos la Biblioteca en penja un, amb l’objectiu de donar a conèixer la vitalitat literària dels nostres escriptors locals. 
  • Curiositats manlleuenques: cada dia es creen petites càpsules amb informació històrica que descobreixen curiositats sobre Manlleu. Aquestes informacions s’acompanyen d’imatges del fons bibliogràfic de la Biblioteca.
  • Recomanacions de recursos web i aplicacions sobre art, lectura, cuina, dansa, ciència, especials per a infants, etc. 
  • Commemoracions relacionades amb la literatura i la cultura.
  • Informacions de servei sobre el préstec de llibres electrònics i altres aspectes relacionats amb els recursos que ofereix el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
  • Fil de contes: a partir del dia 8 d’abril començarà una activitat nova a Instagram dirigida sobretot als infants i que comptarà amb la participació de la narradora Mon Mas i l’il•lustrador manlleuenc Pol Robles. Es plantejarà un inici d’història i tothom que ho vulgui podrà enviar possibles arguments a través de missatges d’Instagram o per correu electrònic. Cada setmana s’enfilarà un tros d’història que acabarà 2 setmanes després. Serà una nova manera de viure la narrativa oral, creada amb la col•laboració del públic, i tot plegat molt pensat per funcionar en entorns virtuals. Una nova manera de fer l’hora del conte, ben interactiva.

A banda de totes aquestes accions, també s’ha pensat en col·lectius com els usuaris de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu: voluntàries i personal de la Biblioteca han gravat un vídeo fent una lectura adaptada a la lectura fàcil de les Llegendes de Manlleu de Domènec Torrent i Garriga,  per passar-lo per circuit intern de televisió, amb l’objectiu de continuar mantenint una certa activitat i continuar el taller de lectura que ja fa la Biblioteca habitualment.

El personal continua treballant en la catalogació i gestió de la documentació a través del catàleg, una feina que habitualment no es pot fer amb tanta intensitat. 

Més detallsSense Comentaris

Amb el suport de