Skip to main content
CATÀLEG

PRÉSTEC

Amb aquest servei s’ofereix la possibilitat d’emportar-se els documents (llibres, material audiovisual, revistes i altre material) de la Biblioteca. Així mateix, es podrá accedir al préstec de documents digitals a través del portal Ebiblio.

Per fer ús d’aquest servei cal tenir el carnet de la Biblioteca i portar-lo en el moment de fer el préstec. Serveix qualsevol carnet de biblioteca pública de Catalunya. És molt útil també l’App de la Xarxa de Biblioteques, descarregueu-la!

A la Biblioteca Municipal de Manlleu es fa servir el sistema d’autopréstec a través de radiofreqüència (RFID). Aquest sistema permet que l’usuari pugui gestionar de forma autònoma la gestió del préstec, garantint la intimitat i agilitzant el tràmit.

El servei de préstec té altres modalitats:

  • Servei de préstec interbibliotecari: si l’usuari necessita un document d’una altra biblioteca pública pot sol·licitar d’obtenir-lo des de la Biblioteca de Manlleu. El servei té un cost d’1,5€ que cal pagar en el moment de fer la petició. El document tarda aproximadament una setmana a arribar.
  • Servei de préstec domiciliari: servei assistencial a domicili destinat a persones amb problemes de mobilitat (persones grans, persones amb dificultats físiques, malalts, etc.).
  • Servei de préstec a institucions públiques i privades (escoles, hospitals, entitats locals, etc.): es preparen lots de llibres a demanda.

INFORMACIÓ I CONSULTA

Aquest servei s’ofereix a partir de fons propis i externs, als quals es pot accedir mitjançant el catàleg Aladí i altres sistemes informàtics. La consulta de documents es pot fer lliurement a la sala de lectura. Entre d’altres, la Biblioteca facilita:

  • Assessorament sobre com i on trobar la informació necessària: si la biblioteca no té els documents que es busquen es localitzen a altres serveis d’informació.
  • Atenció personalitzada: preparació de cerques de temàtica específica.
  • Assistència en l’ús de les eines d’accés a la informació.
  • Accés en línia a les fonts d’informació electrònica.
  • Recomanació i prescripció de lectures.
  • Espai per a la consulta i lectura del fons documental, tant per a adults com per a nens, per cobrir les necessitats informatives, formatives i d’oci.