Préstec i tràmits en línia

Préstec

Mitjançant aquest servei s’ofereix la possibilitat d’emportar-se els documents (llibres, material audiovisual, revistes i altre material) de la Biblioteca.

Per fer ús d’aquest servei cal tenir el carnet de la Biblioteca i portar-lo en el moment de fer el préstec. Serveix qualsevol carnet de biblioteca pública de Catalunya.

MENTRE DURI LA RESTRICCIÓ DEL SERVEI AMB MOTIU DE LA COVID-19 L’ACCÉS A AQUEST SERVEI S’HA DE FER AMB CITA PRÈVIA. HO PODEU FER A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI.

Aquest servei té altres modalitats:

 • Servei de préstec interbibliotecari: si l’usuari necessita un document d’una altra biblioteca pública pot sol·licitar d’obtenir-lo des de la Biblioteca de Manlleu. El servei té un cost d’1,5€ que cal pagar en el moment de fer la petició. El document tarda aproximadament una setmana a arribar.
 • Servei de préstec domiciliari: servei assistencial a domicili destinat a persones amb problemes de mobilitat (persones grans, persones amb dificultats físiques, malalts, etc.).
 • Servei de préstec a institucions públiques i privades (escoles, hospitals, entitats locals, etc.): es preparen lots de llibres a demanda.

Tràmits en línia

Els usuaris que disposin de carnet tenen la possibilitat de realitzar diverses gestions en línia. Només cal entrar a ”El meu compte” de l’Espai Personal, introduir el número que consta al carnet (sota el codi de barres) i el PIN (per defecte és la data de naixement amb format ddmmaaaa)

Meu compte

Llista de tràmits que es poden fer:

 • Activar l’historial de préstec, fer llistes de documents, etc.: si es vol tenir constància de tots els llibres que s’han demanat a la biblioteca cal prémer el botó d’activació de préstec.  No actua de forma retrospectiva: inicia l’activitat en el moment de l’activació. Des de l’espai personal també es poden guardar cerques que es fan al catàleg Aladí i imprimir-les o enviar-les per correu electrònic: cal fer-ho amb el botó de Guardar a una llista després de fer la cerca.
 • Renovació dels documents que es tenen en préstec: es poden renovar els préstecs sempre que estiguin encara dins del termini (un dia abans del venciment) i que no hi hagi cap persona que hagi reservat el document. Davant del dubte, cal trucar sempre a la Biblioteca.
 • Gestió de les dades personals d’usuari (modificació i rectificació de l’adreça, telèfon, correu electrònic, etc.)
 • Reserva de documents: només es poden reservar des de casa els documents que estiguin prestats. Els exemplars disponibles s’han de reservar telefònicament.
 • Reserva d’ordinadors: es pot consultar la disponibilitat d’ordinadors del servei Internet i + de la Biblioteca i reservar l’hora desitjada (una o diverses sessions).
 • Modificar o generar un nou PIN: si es vol canviar el codi del PIN cal identificar-se amb el número del carnet i triar l’opció necessària.
 • Sol·licitar el carnet: si encara no es disposa de carnet et pot iniciar el tràmit de fer-lo i passar per la Biblioteca posteriorment a buscar-lo.
 • Proposar  la compra d’un document: si després d’haver consultat el catàleg Aladí no es troba un llibre que es busca es pot demanar a la Biblioteca que valori la possibilitat d’adquirir-lo. Amb aquesta finalitat cal omplir el formulari i donar el correu electrònic de contacte.
 • Accedir a bases de dades electròniques d’ús exclusiu per als usuaris: entrant a l’Espai Personal es poden consultar bases de dades de salut, coneixements generals, administració d’empreses, revistes en català, etc. Trobareu la llista completa dels enllaços a la secció Accés directe.

Amb el suport de