Club de lectura

La Biblioteca organitza diversos clubs de lectura amb la intenció de fer més viva i compartida la lectura.

Consulteu les dates dels propers clubs de lectura a l’agenda.

Club de lectura de narrativa

Totes les persones interessades en la novel·la, sobretot, i en la literatura en general poden participar en aquest club de lectura. Es reuneix l’últim dimecres de cada mes a la Biblioteca. Es llegeixen obres clàssiques i contemporànies de totes les literatures i es fa un comentari col·lectiu sobre el llibre triat. La Biblioteca proporciona tots els llibres necessaris als assistents. Una vegada o dues a l’any es fan sortides fora de Manlleu: rutes literàries, sortides al teatre, etc. També es convida autors de renom a parlar de les seves obres al públic assistent.

Per formar part del club de lectura només cal posar-se en contacte amb la Biblioteca i facilitar les dades personals: la participació és oberta.

El club de lectura va iniciar les trobades l’any 2006. Voleu saber tots els llibres que hem comentat? Aquí els teniu:

Llibres llegits al club de lectura de narrativa

Club de lectura fàcil a l’Hospital de Dia de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu

Club que es porta a terme des de 2005 fora del recinte de la Biblioteca, organitzat conjuntament amb l’Hospital de Dia. Es llegeixen llibres adaptats a la lectura fàcil una vegada cada quinze dies o bé cada mes. Aquesta activitat pretén estimular la lectura en persones que en aquests moments tenen algun problema cognitiu. 

La lectura es fa en veu alta i hi participen totes les persones que volen. Al club hi assisteixen també usuaris de la Residència Aura de Manlleu. Les sessions es fan a la sala d’actes de l’Hospital amb l’ajut de micròfon i amb la projecció d’imatges relacionades amb els textos llegits. Els usuaris llegeixen per torns el text amb el suport d’una voluntària que condueix la lectura i prepara informació sobre el llibre escollit i el seu autor. La Biblioteca proporciona els exemplars necessaris per fer la lectura i des de l’Hospital es fa un seguiment detallat de l’actitud dels participants i de la seva participació.

Amb el suport de