Skip to main content
CATÀLEG

CLUBS DE LECTURA

Si el formulari està tancat és perquè les places estan plenes: si t’interessa inscriure’t truca o ves a la Biblioteca i t’apuntarem en llista d’espera.

La Biblioteca organitza diversos clubs de lectura amb la intenció de fer més viva i compartida la lectura.

El club de lectura de narrativa va començar a la Biblioteca de Manlleu l’any 2006. Al setembre de 2019 es va ampliar l’oferta d’aquesta tipologia de clubs a tres clubs més: “De tot una mica”, “De clàssics”, i “L’Escriba”. Al llarg i ample d’aquests anys s’han llegit i comentat més d’un centenar de títols:

Llibres llegits al club de lectura de narrativa 2006-2019

Per poder formar part d’un d’aquests clubs de lectura cal omplir un FORMULARI. El període d’inscripció s’obre a l’estiu (cal estar atents a les dates a través del web i de les xarxes socials), però si hi ha places vacants s’hi pot accedir a mig curs.

Podeu descarregar el tríptic informatiu aquí.

FUNCIONAMENT DELS CLUBS DE LECTURA

  • Els clubs de lectura es reuneixen amb una periodicitat mensual i són gratuïts.
  • La Biblioteca seleccionarà i proporcionarà el llibre triat per llegir. La gent que hi participa s’ha de comprometre a tornar el llibre el dia de la trobada del club de lectura per a una bona gestió dels lots de llibres.
  • Els clubs de lectura tindran una capacitat màxima de 20 persones. 
  • Una persona pot participar a un sol club de lectura: en cas que quedin places lliures, s’estudiaran peticions de persones que vulguin assistir a dos clubs.
  • La permanència al club assignat és per a tot el curs (setembre-juny). Qui no pugui assistir a les trobades de forma reiterada podrà ser exclòs del grup en benefici d’una altra persona.
  • Tots els clubs de lectura tindran activitats associades a cada grup, i si s’escau es podrà participar a activitats dels altres dos clubs.

Consulteu les dates dels propers clubs de lectura a l’agenda.

CLUB DE LECTURA “De tot una mica”

Conduït per Anna Piella

Dia de trobada: 2n o 3r  DILLUNS de cada mes, a les 18h

Es llegeixen i comenten novel·les (preferentment), reculls de contes, teatre i poesia. La temàtica de les lectures és variada, així com la tria d’autors i èpoques. Els textos triats no presenten una dificultat de lectura i conviden a la descoberta d’autors i autores de totes les literatures. És l’hereu del club de lectura iniciat l’any 2006 , amb l’estil didàctic i planer de la filòloga Anna Piella.

Club de lectura “L’Escriba”

Conduït pels integrants de l’Escriba.

Dia de trobada: últim DIMARTS de cada mes, a les 19h.

L’Escriba és un portal web cultural que va néixer a Manlleu on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, entrevistes i nombrosos continguts t’hi esperen. Aida Montoya, Irene Solanich, David Muñoz, David Osa, Sílvia Plana i Marc Orra ens proposen us passeig pels gèneres de la narrativa. En aquest club de lectura cada dos mesos canviarem de gènere: la distopia, novel·les del món, novel·la negra, novel·les sobres llibres, tot plegat amb un estret lligam amb les versions cinematogràfiques d’aquests textos literaris.

Club de lectura “De clàssics”

Conduït per Teresa Sanglas.

Dia de trobada: 3r o 4rt o DIMECRES de cada mes, a les 18h.

Un passeig pels clàssics moderns i contemporanis de la literatura. Narrativa i teatre d’autors i autores consagrats que cal llegir i revisitar: Pla, Rodoreda, Sagarra, Mann, Flaubert, etc. Es llegiran textos coneguts que no presenten una gran dificultat. Una bona oportunitat per ampliar el cànon literari personal d’un/a bon/a amant de la literatura catalana i universal. La filòloga Teresa Sanglas ens obrirà el camí en aquest mar literari.

Club de narrativa de la Llar Residència de Manlleu

Conduït per Pere Prat i Núria Silvestre

Data de trobada: no té una data fixa.

La primera sessió d’aquest club va ser el 14 de gener de 2021 en ple confinament per COVID i de forma virtual, fruit de l’interès dels residents de la Llar i de la proposta de Pere Prat. Es comenten llibres breus, de lectura plaent, que conviden a parlar de les actituds dels personatges de les històries que s’hi expliquen. El club no està obert al públic extern i és exclusiu per als residents i personal de la Llar Residència de Manlleu. Organitzat conjuntament amb Osonament.