CATÀLEG

CLUB DE LECTURA

La Biblioteca organitza diversos clubs de lectura amb la intenció de fer més viva i compartida la lectura.

El club de lectura de narrativa va començar a la Biblioteca de Manlleu l’any 2006. Al setembre de 2019 s’ha ampliat l’oferta d’aquesta tipologia de clubs a tres clubs més: “De tot una mica”, “De clàssics”, i “L’Escriba”. Al llarg i ample d’aquests anys s’han llegit i comentat més d’un centenar de títols:

Llibres llegits al club de lectura de narrativa

Per poder formar part d’un d’aquests clubs de lectura cal omplir un FORMULARI, signar-lo i portar-lo o enviar-lo escanejat a la Biblioteca. El període d’inscripció s’obre a l’estiu (cal estar atents a les dates a través del web i de les xarxes socials), però si hi ha places vacants s’hi pot accedir a mig curs.

FUNCIONAMENT DELS CLUBS DE LECTURA

 • Els clubs de lectura es reuneixen amb una periodicitat mensual i són gratuïts.
 • La Biblioteca seleccionarà i proporcionarà el llibre triat per llegir. La gent que hi participa s’ha de comprometre a tornar el llibre el dia de la trobada del club de lectura per a una bona gestió dels lots de llibres.
 • Els clubs de lectura tindran una capacitat màxima de 20 persones. Aquest any, excepcionalment, per les mesures especials contra la COVID-19, el club es distribuirà en dos grups de 10 persones i es faran sessions alternatives, un mes uns i un mes els altres.
 • Una persona pot participar a un sol club de lectura: en cas que quedin places lliures, s’estudiaran peticions de persones que vulguin assistir a dos clubs.
 • La permanència al club assignat és per a tot el curs (setembre-juny). Qui no pugui assistir a les trobades de forma reiterada podrà ser exclòs del grup en benefici d’una altra persona.
 • Tots els clubs de lectura tindran activitats associades a cada grup, i si s’escau es podrà participar a activitats dels altres dos clubs.

Consulteu les dates dels propers clubs de lectura a l’agenda.

CLUB DE LECTURA “De tot una mica”

Conduït per Anna Piella

Dia de trobada: 2n o 3r DILLUNS de cada mes, a les 18h

Es llegeixen i comenten novel·les (preferentment), reculls de contes, teatre i poesia. La temàtica de les lectures és variada, així com la tria d’autors i èpoques. Els textos triats no presenten una dificultat de lectura i conviden a la descoberta d’autors i autores de totes les literatures. És l’hereu del club de lectura iniciat l’any 2006 , amb l’estil didàctic i planer de la filòloga Anna Piella.

Club de lectura “L’Escriba”

Conduït pels integrants de l’Escriba.

Dia de trobada: últim DIMARTS de cada mes, a les 19h.

L’Escriba és un portal web cultural que va néixer a Manlleu on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, entrevistes i nombrosos continguts t’hi esperen. Aida Montoya, Irene Solanich, David Muñoz, David Osa i Marc Orra ens proposen us passeig pels gèneres de la narrativa. En aquest club de lectura cada dos mesos canviarem de gènere: la distopia, novel·les del món, novel·la negra, novel·les sobres llibres, tot plegat amb un estret lligam amb les versions cinematogràfiques d’aquests textos literaris.

Club de lectura “De clàssics”

Conduït per Teresa Sanglas.

Dia de trobada: 2n dimecres de cada mes, a les 18h.

Un passeig pels clàssics moderns i contemporanis de la literatura. Narrativa i teatre d’autors i autores consagrats que cal llegir i revisitar: Pla, Rodoreda, Sagarra, etc. Es llegiran textos coneguts que no presenten una gran dificultat. Una bona oportunitat per ampliar el cànon literari personal d’un/a bon/a amant de la literatura catalana i universal. La filòloga Teresa Sanglas ens obrirà el camí en aquest mar literari.

TALLER DE LECTURA FÀCIL A L’HOSPITAL SANT JAUME DE MANLLEU

Conduït per Isabel Serra. Amb el suport del personal sanitari de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu

Dia de trobada: divendres al matí, a les 11h, a la sala d’Actes de l’Hospital, amb periodicitat quinzenal.

Club que es porta a terme des de 2005 fora del recinte de la Biblioteca, organitzat conjuntament amb l’Hospital de Dia.. Es llegeixen llibres adaptats a la lectura fàcil. Aquesta activitat pretén estimular la lectura en persones que en aquests moments tenen algun problema cognitiu.

La lectura es fa en veu alta i hi participen totes les persones que volen. Al taller hi assisteixen també usuaris de la Residència Aura de Manlleu. Les sessions es fan a la sala d’actes de l’Hospital amb l’ajut de micròfon i amb la projecció d’imatges relacionades amb els textos llegits. Els usuaris llegeixen per torns el text amb el suport de la voluntària que condueix la lectura, que prepara informació sobre el llibre escollit i el seu autor. La Biblioteca proporciona els exemplars necessaris per fer la lectura i des de l’Hospital es fa un seguiment detallat de l’actitud dels participants i de la seva participació.

Per participar a aquest taller s’ha de ser usuari de l’Hospital o demanar-ho expressament a la Biblioteca o direcció de l’Hospital.

Club de narrativa juvenil “Les Matildes”

Conduït per les mateixes integrants del club

Data de trobada: no té una data fixa.

Aquest club va començar al setembre de 2018 amb el nom “Futbolíssimes” proposat per un grup de noies de 1r i 2n d’ESO que volien comentar llibres de narrativa juvenil. Al setembre de 2019 canvia de nom i passa a anomenar-se “Les Matildes” com a homenatge a la protagonista del llibre Matilda, de Roald Dahl. Cada sessió del club està conduït per una de les seves integrants, compartint així la tasca de preparació del club.

Horaris

 • Horari 

 • Matins

 • Dimarts, divendres i dissabtes de 10 a 13.30 h

 • Tarda

 • De dilluns a divendres, de 15.30 a 20 h

Amb el suport de