Skip to main content
CATÀLEG

FONS FOTOGRÀFIC CARLES MOLIST

 

 Aquesta col·lecció digital és una part del fons de fotografies del desaparegut fotògraf i activista cultural manlleuenc Carles Molist i Carrera (1949-1998). Es pot consultar al web de la Memòria Digital de Catalunya. Per la seva vinculació amb diversos mitjans de comunicació escrits locals i comarcals, Molist retrata la transició democràtica a Manlleu i Osona. L’abast cronològic de la seva obra va del 1971 al 1997. La temàtica és molt diversa: actes culturals, polítics, reportatges paisatgístics, activitats de grups juvenils i de lleure, urbanisme, etc. El fons va ser cedit per la família Molist Carrera a l’Ajuntament de Manlleu l’any 2001 i passà a formar part de l’Arxiu Municipal de Manlleu, dipositant-se a la Biblioteca Municipal de Manlleu, Espai Mossèn Blancafort. Des d’agost de 2013 el fons passa a ser gestionat directament per la Biblioteca Municipal de Manlleu. El fons complet disposa de 180.000 negatius i 20.000 fotografies positivades en paper, i se n’han digitalitzat aproximadament un 30%.

El fons fotogràfic està agrupat en 31 àrees temàtiques: en aquests moments es mostren públicament unes 18.000 fotografies que van de 1973 a 1980, centrades majoritàriament en l’àmbit geogràfic de Manlleu i Osona, tot i que hi apareixen moltes imatges d’excursions arreu de Catalunya.

El Fons Fotogràfic Carles Molist pertany a l’Ajuntament de Manlleu. La Biblioteca Municipal de Manlleu treballa per la seva conservació, catalogació i difusió. Cal demanar autorització a la Biblioteca Municipal de Manlleu per fer un ús comercial de les fotografies.