Skip to main content
CATÀLEG

VENDRELL CIRERA, Jordi (Manlleu, 1947 – Barcelona, 2001 )

13 juny 2016
Jordi Vendrell (Manlleu1947 – Barcelona8 de juliol de 2001) fou un periodista radiofònic català. Productor de músics i de cantants, va començar davant d’un micròfon a Ràdio Joventut, al programa Al mil por mil, amb Jordi Estadella i José María Pallardó. 
Més tard, a Ràdio Club 25 va fer A tot rock, que va revolucionar la manera de plantejar els programes de música.
Va ser una de les primeres veus de Catalunya Ràdio, on va treballar des del 1983.Va fer el primer programa que va emetre l’emissora, la nit de Sant Joan d’aquell any. 
Al setembre va ser també al davant del primer programa que es va emetre de manera regular: El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico, en col·laboració amb Quim Monzó i Ramon Barnils, amb els quals formava La Mercantil Radiofònica,una de les propostes més creatives de la història del periodisme radiofònic a Catalunya. 
Després va venir El mínim esforç i, més tard, L’orquestra, desaparegut just abans dels Jocs Olímpics del 1992, per les declaracions políticament inconvenients que hi va fer un tertulià.
Va ser un dels primers periodistes que, a Catalunya, van parlar d’internet de manera seriosa.
El 1995 va iniciar, també a Catalunya Ràdio, el programa setmanal L’internauta, un programa que va dirigir fins a la seva mort el 2001
Va escriure articles a l’Avui, a Set Dies, a El Observador i a El Mundo.
Font: Wikipedia. Consulta: 13-06-2016
LLIBRES PUBLICATS
(1987)  El Lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico : entrevistes amb Miquel Batllori, Albert Boadella, M. Boix, Pere Calders, Xavier Domingo, Manuel Ibáñez Escofet i Josep Termes —  Ramon Barnils, Quim Monzó, Jordi Vendrell. Barcelona : Empúries, 218 pp.