Skip to main content
CATÀLEG
Va néixer a Manlleu el 12 de setembre del 1925, i va morir a la mateixa població el 7 de març del 2001. 

Va estudiar al col·legi del Carme Vedruna de Manlleu fins a l’edat de 14 anys en què va començar a treballar en una indústria que fabricava  termòmetres i que s’anomenava “El vidre”.

La Maria es va continuar formant de forma autodidacta, llegia molt i era una dona intel·ligent, amb una forta personalitat, un gran sentit de l’humor i que estava al corrent de l’actualitat del moment i de tot el que passava al món, tant a l’àmbit artístic, com literari, històric i intel·lectual. Era una dona amb fondes creences religioses.

Va col.laborar activament amb l’associació del Teatre Centre Catòlic, tal i com se l’anomenava aleshores, a l’època en què es representava amb gran èxit “La Passió”; ella en va escriure algun dels quadres que s’hi representaven.

Amant del teatre, va escriure una obra de teatre, “Esperant l’alba“, estrenada per l’elenc de l’entitat l’any 1947.

També col.laborava amb ràdio Manlleu, fent guions radiofònics.

La passió per la literatura i l’escriptura la va conrear escrivint poemes que mai no va publicar i dels quals se’n conserven alguns de manuscrits al fons documental de la Biblioteca de Manlleu, cedits pels seus familiars.

Uns anys després d’haver abandonat els estudis els va reprendre per estudiar infermeria, va deixar la feina a “El vidre” i va anar a treballar en un hospital de Mataró. Al cap d’uns anys va tornar a treballar a Manlleu, al laboratori Funk, fins a la seva jubilació. Aquesta feina la va alternar amb la d’infermera que posava injeccions a domicili, i així es va fer popular i coneguda a Manlleu, amb el seu maletí de practicant d’infermeria que visitava molts domicilis.