Skip to main content
CATÀLEG

Va néixer a Manlleu l’any 1883.

Va regentar les empreses familiars Can Puntí i Cal Rifà.

L’any 1924 va fundar l’Associació Nacional de Radiodifusió i Ràdio Barcelona, la primera emissora de ràdio del país. Un any després, va crear i dirigir la revista Ràdio Lot i una empresa de llanternes amb el mateix nom. L’any 1929, a causa de la confiscació de Ràdio Barcelona, va fundar Ràdio Associació de Catalunya. Entre 1935 i 1936, va ser director i coordinador de la secció radiofònica del diari L’Instant. Va engegar també altres publicacions.

Com a industrial, va introduir la refrigeració al país. Entre 1930 i 1938 va ser president de la Caixa d’Estalvis de Manlleu, càrrec que va ocupar fins a la seva mort, que va ocórrer a Barcelona l’any 1946. L’any 1946 se li va concedir, a títol pòstum, la Medalla d’Or de Barcelona.

El seu fons personal es conserva a l’Arxiu Nacional de Catalunya. És un fons parcial que conté la documentació generada per l’activitat professional del productor, fonamentalment catàlegs de productes, fulletons i altres elements publicitaris de les marques que fabricava o comercialitzava com “Lot” i “Frigidaire”. En aquests reculls publicitaris també s’ha conservat imatges d’exposicions i impresos de l’empresa “Radio-Lot”. D’altra banda el fons integra la documentació vinculada a l’àmbit de la radiodifusió a Catalunya amb diversos exemplars de la revista “Ràdio Lot” (1928) i articles de premsa de Rifà i Anglada que els fills recolliren en un exemplar monogràfic.

Va morir a Barcelona l’any 1946.

LLIBRES PUBLICATS

(1938) Articles. Barcelona: [l’autor]. 417 p.

(1999) Articles. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Direcció General de la Radiodifusió i Televisió. 326 pp.*
*Nota: És una reedició d’una part del llibre publicat l’any 1938