Skip to main content
CATÀLEG
Va néixer el 1960 a Manlleu. És periodista, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull.
Actualment treballa a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on ensenya periodisme  i relacions internacionals, alhora que hi fa tasques de coordinador i hi dirigeix el Màster en Periodisme Internacional.

És autor de la  tesi doctoral:  “Guerra i persuasió. La justificació de l’acció militar en la retòrica presidencial nord-americana: de Vietnam a Afganistan”,  Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Ramon Llull 2013.
Va començar a fer de periodista a la revista local, Manlleu-publicació, antecessora del que amb el pas dels anys i l’arribada de les noves tecnologies ha esdevingut El Ter. També va fer de periodista en els inicis d’El 9 nou i a la desapareguda Cadena 13 de ràdio.
 
Després va  estar al diari AVUI, per al qual va fer de corresponsal dos anys als Estats Units. Va treballar a El observador de la actualidad, al programa Els matins amb Josep Cuní a COM Ràdio i ha fet col·laboracions esporàdiques al setmanari El Temps i al programa de Sílvia Cóppulo a COM Ràdio.
Com a periodista, ha estat enviat especial a Moscú (juny 1988), Canadà (novembre 1988), Nicaragua (febrer 1990) Txecoslovàquia (novembre 1990), Turquia (abril 1991)
L’any 2013 Franch ha guanyat el 30è Premi Josep Vallverdú d’assaig amb l’obra ‘La guerra des del Despatx Oval’.
LLIBRES PUBLICATS
(2014) La Guerra des del Despatx Oval : com els presidents nord-americans justifiquen l’acció bèl·lica en el seu discurs. Lleida : Pagès, 220 pp.