Concurs de clips de lectura

Aquest concurs neix el juny de 2017 com a activitat associada al projecte de dinamització lectora Serpent de llibres.

Què és un clip de lectura?: vídeo curt que permet presentar de manera breu un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquell llibre. En aquesta presentació, es dóna també l’opinió sobre el llibre.

Bases 2017

(Guanyadors 1a edició 2016-2017, veure els vídeos al final del post)

Qui s’hi pot presentar?

Alumnes de 1r i 2n d’ESO dels centres de secundària de Manlleu.

Modalitats: Individual o en grup (de 2 a 4 persones)

Com ha de ser el clip?

  1. Ha de correspondre a un llibre recomanat a la campanya de dinamització “Serpent de llibres” (preferentment)
  2. Durada màxima. 4 minuts.
  3. Ha de ser inèdit

Participació

Cada centre de secundària escollirà els dos millors clips de cada classe per a presentar-los a concurs. Els vídeos s’han de penjar a Internet (Youtube, Vimeo, etc.) en accés obert. Els seleccionats hauran d’omplir aquest formulari d’inscripció:

https://goo.gl/forms/BfQ8quspMgXgYCRH3

Termini d’inscripció: 10 juny 2017

Votacions

Es faran al formulari:

https://goo.gl/forms/xjeB6cHCzayxIERL2

Només es permet una votació per persona.

Cal valorar aspectes com la qualitat artística i tècnica i la creativitat.

Termini de votacions: del 12 al 16 de juny de 2017

Premis

Hi ha 5 premis:

  • Premi al millor clip de cada institut o centre de secundària (4 premis): un llibre per a cada membre del grup guanyador.
  • Premi al millor clip de tot l’alumnat de Manlleu: una “Masterclass” d’elaboració d’un Booktràiler a càrrec d’Arkham Studio, especialistes en disseny gràfic, storytelling, animació i vídeo (http://www.arkhamstudio.com/), creadors de la sèrie “Món 3XL” del Canal 3XL (TV3).

Els premis es notificaran telefònicament als guanyadors i es divulgaran al web de la Biblioteca i als mitjans de comunicació locals. Es farà entrega del premi en un acte a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA.

Guanyadors del 1r concurs 2016-2017

Premi al millor clip de lectura de tot l’alumnat de Manlleu:  Laia Carmona, de l’Institut del Ter, recomanant el llibre Bloc WTF, de Sara Kadefors.

Premi al millor clip de lectura de l’Escola Casals-Gràcia: Erika Muntada, recomanant el llibre El que et diré quan et torni a veure, d’Albert Espinosa.

Premi al millor clip de lectura de l’Institut Antoni Pous i Argila: Grup “Los cocoteros”, format per Gerard Roma i Kevin Povedano, recomanant Diari d’en Greg, tot o res, de Jeff Kinney.

 

Amb el suport de