Skip to main content
CATÀLEG

La Biblioteca promociona els llibres i guies de viatges entre els joves

La Biblioteca Municipal de Manlleu engega una campanya de foment de préstec de llibres de viatge entre els joves.

Del 25 de juny al 13 de setembre tots els nois i noies, de 14 a 20 anys, que s’emportin llibres en préstec de la secció de viatges de la Biblioteca entraran en un sorteig d’un pack regal d’aventura, obsequi de l’agència +Més viatges de Manlleu.

El funcionament de la campanya és simple, s’entregarà una butlleta per llibre prestat, amb un màxim de 3 butlletes per persona, que entraran en el sorteig del pack d’aventura. Entre juliol i setembre la Biblioteca exposarà a les sales de consulta dels dos espais llibres de viatges especialment pensats per a sortides juvenils: activitats d’aventura, senderisme, escalada, petites sortides de cap de setmana, etc.

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat de la Biblioteca de fer-se més present entre el públic juvenil. La campanya, que porta per lema “Llegir, la forma més barata de viatjar”, s’ha treballat i creat conjuntament amb un grup d’estudiants de 4rt d’ESO de La Salle Manlleu, dins del projecte “Faig”, un sistema d’aprenentatge-servei que impulsa la implementació de treballs que suposin portar a la pràctica un projecte pensat per a l’aprenentatge dels alumnes. En aquest cas el grup d’estudiants han ideat una campanya de publicitat centrada en el públic jove. Ràdio Manlleu i elter.net col·laboren en la difusió de la campanya.

El sorteig es farà a començaments d’octubre durant el transcurs de la xerrada “Altres formes de fer viatges joves”, que anirà a càrrec d’un grup de nois i noies que explicaran viatges especials en moto, bicicleta, d’estudis, de retrobament familiar, etc. La data de la conferència es concretarà al setembre.

Amb aquesta activitat la Biblioteca augmenta l’oferta especial que ja fa dirigida al públic jove: des de fa tres cursos es porta a terme la campanya Serpent de llibres, per a alumnes de 1r i 2n d’ESO, i també enguany s’ha constituït un grup de 20 “super lectors” que assessoren la Biblioteca en l’adquisició i recomanació de novel·les juvenils.