Skip to main content
CATÀLEG

OMELLA CLAPAROLS, Ester (Manlleu, 1965 – )

Va néixer a Manlleu l’any 1965.

És diplomada en Biblioteconomia i Documentació per l’escola Universitària “Jordi Rubió i Balaguer” (actual Facultat de Biblioteconomia i Documentació) a la Universitat de Barcelona(1985) ,  Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona(1990) i Màster en Economia per la Universitat de Barcelona(1992).


Va fer el Postgrau en Competències Directives (Universitat Autònoma de Barcelona)2009, i Màster en Competències Directives (2010)


Va obtenir una beca de treball a la “Internationale Jungendbibliotehek” de Munic, concedida pel Ministeri de Cultura Alemany, i va ser la responsable i coordinadora del 59è Congrés Inernacional de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions), celebrat a Barcelona l’any 1994.

El 19 d’abril de 2004 va participar al projecte CALIMERA, promogut per la Comissió Europea que es va celebrar a Danbury, Essex, com a representant de les institucions culturals catalanes.


Ha treballat a la Biblioteca Infantil Santa Creu de la Diputació de Barcelona, al Centre d’informació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya i al Centre d’estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona.


De 1994 a 2001 va treballar a l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, com a responsable de diferents projectes culturals, a destacar-ne el Sistema d’informació Cultural de l’àrea de Cultura.


 Encarregada de la publicació bimestral Papers de la Biblioteca Infantil Santa Creu i Centre de Documentació del Llibre Infantil i Juvenil (1989-1990).

Col•labora amb revistes especialitzades en literatura infantil i juvenil a l’Estat espanyol: Primeras notícias (1987), Caramba, caramba (1988) i Guix (1988), i en revistes de biblioteconomia de Catalunya i Itàlia.


Ha impartir conferències, cursos i seminaris sobre temàtiques de biblioteca infantil, foment de lectura i sistemes de informació i política bibliotecària.


Actualment és Cap de la secció de Planificació, Avaluació i Qualitat, de la Gerència de Serveis de Biblioteques.
LLIBRES PUBLICATS
(2001) La biblioteca pública a la província de Barcelona: un treball en xarxa (en col·laboració). Barcelona: Diputació de Barcelona, 80 p. (n’hi ha dues edicions més, de l’any 2002, en català, i en castellà).


(2009) La Biblioteca Pública Municipal :directrius per a les xarxes urbanes /direcció: Ester Omella i Claparols i Jordi Permanyer i Bastardas ; coordinació i text: Enric Vilagrosa Alquézar. Barcelona: Diputació de Barcelona, 66 pp.

CONTRIBUCIONS A CONGRESSOS

(1999) “Centres de documentació i Biblioteques de Sabadell en xarxa: una iniciativa per a incrementar els serveis de la biblioteca pública al municipi” (en col•laboració). En: Actes de les 7es. Jornades Catalanes de Documentació. Barcelona : Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, pp. 127-135

(1999) “Les biblioteques i els centres de documentació al segle XXI, peça clau de la societat de la informació” (en col•laboració). En : Actes de les 7es Jornades Catalanes de Documentació. Barcelona : Col•legi Oficial de Bibliotecaris – Documentalistes de Catalunya.

(2002) “La Biblioteca pública y el servicio de información a la comunidad “(en col•laboració). En : Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas (1r: València, 2002). Madrid : Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, pp. 449-469. Disponible també en línea: .

(2004) “El proyecto de formación en planificación anual dirigida a los directores de la red municipal de bibliotecas públicas de la provincia de Barcelona “ (en col•laboració) . En: Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas (2n: Salamanca, 2004). La biblioteca pública: compromiso de futuro. Madrid: Ministerio de Cultura, Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, pp. 104-111.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *